Mercedes-Benz

Citan Furgon

Gradski heroj. Sigurnost na koju možete računati.

Sa modelima Citan Furgon i Citan Mixto nudimo Vam 2 gradska dostavna vozila kompaktnih dimenzija i sa velikim tovarnim prostorom koja savršeno odgovaraju raznim izazovima grada.

U pogledu ekonomičnosti, Citan je dobitak u svakom smislu: njegovi efikasni motori sa BlueEFFICIENCY tehnologijom1 i potrošnjom počev od 4,3 l/100 km2, visok stepen dostupnosti sa dugim intervalima održavanja3 kao i atraktivni uslovi i usluge4 čuvaju Vaš budžet. A kako biste bezbedno stigli na cilj, Citan smo opremili sistemom ADAPTIVE ESP® sa dragocenim dodatnim funkcijama, kao i uvek efikasnim kočnicama.

Zahvaljujući udobnim sedištima, jednostavnom rukovanju i fino podešenom oslanjanju sa nezavisnim vešanjem točkova, Citan je veoma komforan, agilan i okretan u gradskoj vožnji – po želji opremljen menjačem sa dvostrukom spojnicom 6G-DCT5. Prilikom utovara i istovara bićete oduševljeni mogućnošću fleksibilnog korišćenja velikog tovarnog prostora zahvaljujući velikim vratima i niskim utovarnim ivicama.

Varijante karoserije

Spreman za svaki izazov.

Citan možda neće preuzeti na sebe Vaš posao, ali ga može olakšati, bez obzira na delatnost koju obavljate. Zahvaljujući svestranosti i prilagodljivosti, novi Mercedes-Benz Citan daje odgovore za čitav niz raznih uslova koje gradsko dostavno vozilo mora ispuniti.

  • Tri različite dužine vozila, od 3937 mm (kompaktni) do 4321 mm (dugi), odnosno 4705 mm (ekstra-dugi)
  • Tri različita međuosovinska rastojanja
  • Tri različite dužine teretnog prostora do 2137 mm kao i visina teretnog prostora od 1258 mm
  • Zapremina teretnog prostora do 3800 litara uz nosivost od 415 do 735 kg
  • Maksimalna dozvoljena bruto masa vozila (GVW) od 2,2 tone
  • Široka lepeza motora
  • Brojni elementi serijske i dodatne opreme za razne namene i delatnosti

Tovarni prostor

Spreman da prihvati svaki izazov.

U ovom furgonu vozač i suvozač su pregradom zaštićeni od prašine, buke i klizećeg tereta.

A teret se može osigurati trakama pričvršćenima za serijski dostupne ušice na podu teretnog prostora. Mogućnosti obezbeđivanja tereta još obuhvataju fiksne ušice ili ušice koje se po želji mogu smestiti na šine montirane na bočne stranice vozila.

Drvene obloge stranica uz doplatu su dostupne kako bi se zaštitile metalne površine, kao i za zvučnu i toplotnu izolaciju, pa će tako i osetljiva roba stići na odredište u dobrom stanju. A uz doplatu dostupni drveni pod ne samo da olakšava utovar, već i čišćenje.

Kako bi se osigurala maksimalna iskorišćenost tovarnog prostora, maksimalno dvoje kliznih vrata i dvokrilna vrata tovarnog prostora sa uglom otvaranja od maksimalno 180 stepeni omogućavaju neograničen pristup teretnom prostoru.

Dužina tovarnog prostora se može povećati.

Uz doplatu dostupna preklopna rešetka za obezbeđvanje tereta pruža veću dužinu tovarnog prostora u furgonu kao i zaštitu putnika.

U kombinaciji sa preklopnim suvozačevim sedištem dostupnim uz doplatu, dužina tovarnog prostora može se povećati do 2886 mm. Naslon suvozačevog sedišta daje površinu poravnatu sa tovarnim  prostorom.

Fleksibilnost 

Krovni otvor za merdevine (opciono dostupan) omogućava prevoz predmeta koji ne stanu u potpunosti u tovarni prostor zbog dužine, npr. merdevine. Krovni otvor za merdevine je otvor smešten na krovu iznad vrata tovarnog prostora, a izrađen je od tvrde plastike.

Vrata

Ulazak u vozilo i izlazak iz njega; utovar i istovar: jednostavno i praktično.

Zahvaljujući velikom uglu otvaranja, prednja vrata čine ulaženje u vozilo i izlaženje iz njega izuzetno lakim.

Serijska desna klizna vrata kao i opciono dostupna leva klizna vrata olakšavaju pristup tovarnom prostoru. Klizna vrata se mogu otključati ključem vozila sa daljinskim upravljanjem, a otvaraju se povlačenjem u stranu prema zadnjem delu vozila dok se ne fiksiraju. Maksimalni otvor od 638 cm daje puno prostora za utovar i istovar, čak i u uskim uličicama.

Opciono dostupan ventilacioni prozor između B-nosača i C-nosača sa desne strane, a koji se otvara do maksimalno 3 cm. 

Zadnja vrata sa širokim otvaranjem za odličnu pristupačnost.

Zahvaljujući širokom uglu otvaranja, dvokrilna vrata teretnog prostora dodatno olakšavaju utovar i istovar, posebno ako prevozite krupne predmete poput europaleta. Vrata se prvo fiksiraju pod uglom od 90 stepeni. Odvajanjem blokade vrata, mogu se još šire otvoriti, do 180 stepeni. Donji deo dvokrilnih vrata teretnog prostora sa unutrašnje strane je zaštićen čvrstom oblogom.

Sedišta

Za opuštenu i sigurnu vožnju.

Vozač i suvozač sede na udobnim i čvrsto presvučenim sedištima. Navlake sedišta od tkanine prijatne su za kožu, otporne na prljanje i jednostavne za čišćenje.

Suvozačevo sedište se može prilagođavati potrebama, a podešava se po dužini i visini (opciono dostupno). Zahvaljujući različitim podešavanjima, vozaču je garantovan udoban položaj sedenja u vožnji.

A ergonomski oblikovan naslon povrh svega pruža bočnu podršku, a time i udobnost te sigurnost.

Citan ima sve što očekujete od gradskog dostavnog vozila sa Mercedesovom zvezdom. Otkrijte njegove prednosti na probnoj vožnji. Mercedes-Benz Vans. Born to run.