Mercedes-Benz

CLA Coupé.

Novi CLA.
Igrajte po svojim pravilima.

Dizajn Vam daje sjaj. Performanse ubrzavaju Vaš život. Interface  govori Vaš jezik.

Ono zbog čega si poseban.

Nov si u gradu i spreman si da ostaviš nezaboravan utisak. Dizajn ti daje sjaj. Performanse ubrzavaju tvoj život. Interface govori tvoj jezik. To je tvoj novi CLA Coupé.

Upadljivo samouveren.

Progresivna dinamika od poklopca motora do zadnjeg dela. Nagnuti prednji deo gleda ka napred spreman za napad. Vrata bez okvira ističu neograničeni karakter kupea. Svojim mišićavim ramenima i širokim zadnjim delom privlači na sebe sve poglede.

Drago mi je da smo se upoznali.

Dobro došao u MBUX (Mercedes-Benz User Experience). Sa novim modelom CLA Coupé od sada možeš komunicirati kao sa prijateljem – putem govora, dodira ili intuitivnih pokreta čak i u proširenoj stvarnosti. Zahvaljujući veštačkoj inteligenciji, sistem može učiti od tebe, savetovati te i zapamtiti tvoje sklonosti.

Kad se radi o sigurnosti, novi CLA odjednom postane izuzetno razuman.

Svi zajedno i svi za tebe. Paketi pomoći u vožnji spajaju sisteme  pomoći sa sistemima sigurnosti. Zbog toga se pravovremeno mogu prepoznati opasnosti i prikazati upozorenja, a u slučaju opasnosti i aktivirati manevar kočenja.

Osećajte se kao kod kuće.

U novom Mercedes-Benz CLA Coupé-u možete podesiti sve u skladu sa Vašim stilom. Za neprimetne prelaze zadužen je prijatan dizajn wrap around sa ambijentalnom rasvetom. Luksuz koji se može dodirnuti nude upravljač sa mogućnošću grejanja i mode-ran kokpit sa širokim ekranom osetljivim na dodir.

U sportu su važna pravila. Tvoja.

Podešavanja određuješ pritiskom na dugme. Po želji se mogu podesiti čak i amortizeri. Osim toga, dinamične linije kupea ne samo da fantastično izgledaju, nego i vetru daju vrlo malo prilika za napad. To smanjuje potrošnju i nivo buke pa samim tim poboljšava i stabilnost vožnje.

Paketi ENERGIZING.

Da li je moguće nakon vožnje izići odmoran iz automobila? Moguće je uz sofisticirane pakete ENERGIZING. U zavisnosti od opreme, različiti sistemi udobnosti se mogu kombinovati u individualne programe. Na primer svetlosni ugođaj, muzika i masažna sedišta u dodatnoj opremi.

Asistent za unutrašnjost MBUX.

Asistent za unutrašnjost MBUX omogućava upravljanje različitim  funkcijama udobnosti i funkcijama sistema MBUX – intuitivno i bez dodira. Kamera u krovnoj upravljačkoj jedinici registruje pokrete šaka i ruku u blizini ekrana osetljivog na dodir ili podloge osetljive na dodir, pa prilagođava prikaz na multimedijalnom ekranu u skladu sa konfiguracijom.

Head-up ekran.

Obzirom da head-up ekran prenosi važne informacije na vetrobransko staklo, Vi i dalje možete pažljivo pratiti put ispred vas i trenutnu situaciju u saobraćaju. Oči vozača manje se umaraju jer se ne moraju neprekidno navikavati na blizinu ili daljinu.

Paket integracije pametnog telefona.

Integracija pametnog telefona spaja mobilni telefon sa multimedijalnim sistemom putem aplikacija Apple® CarPlay® i Android Auto®. Omogućava udoban pristup najvažnijim funkcijama pametnog telefona. 

Ambijentalna rasveta.

Prilagođava unutrašnjost u skladu sa Vašim sklonostima ili trenutnim raspoloženjem. Iz 64 boje ambijentalne rasvete nastaju očaravajući svetovi boja, na primer osvetljeni ventilacioni otvori, vrata ili instrument tabla.

MULTIBEAM LED.

Za savršenu vidljivost: pomoću LED svetala, kojima se može zasebno upravljati, adaptivna prednja svetla MULTIBEAM LED reaguju na situaciju u saobraćaju. Prilagodljivo dugo svetlo izuzima druge učesnike u saobraćaju i ne zaslepljuje ih. Svetla za skretanje i svetla  za krivinu takođe optimalno osvetljavaju vidno polje zbog čega se brže prepoznaju opasnosti.