Mercedes-Benz

CLS Coupé

Prvi susret. I sve je drugačije. Pogled je prikovan. Za jasnoću percepcije, za upečatljivi dizajn. Odjednom je ovde: želja za posedovanjem. Nekada je dovoljan trenutak i više ne možete odoleti.

Istinska čežnja za nečim posebnim.

Prvo iskustvo. Momentalna očaranost. Snaga motora sa šest cilindara oduvek privlači ljubitelje automobila. Svako ubrzanje postaje doživljaj i tera Vas da želite još.

Osvaja.

Njegov pogled izaziva. Prednji deo se svesno naginje ka napred. Prednja svetla MULTIBEAM LED, u dodatnoj opremi, sa dugim svetlima ULTRA RANGE isijavaju kompletnu snagu inovacija. Između njih sija rešetka strukture dijamanta čije konture podsećaju na legendarne trkačke automobile. Odlučna u nameri da osvoji put i srca pravih zaljubljenika u automobile.

Oduševljenje raste sa svakom krivinom.

Da li Vam je poznat onaj osećaj kad se u pravo vreme nađete na pravom mestu? U novom modelu CLS adaptivne opcije oslanjanja DYNAMIC BODY CONTROL i AIR BODY CONTROL omogućavaju optimalno prilagođavanje svakoj situaciji u vožnji.

Kokpit sa širokim ekranom pretvara informaciju u fascinaciju.

Ekran sa instrumentima donosi dosad nepoznate mogućnosti informisanja vozača. Radi se o digitalnom kombinovanom instrumentu koji zajedno sa ekranom multimedijalnog sistema čini kokpit sa širokim ekranom u dodatnoj opremi. I jedan i drugi ekran imaju dimenzije 31,2 cm (12,3"), a informacije se prikazuju u visokoj rezoluciji. Vozač može birati između tri stila prikaza, „klasičnog”, „sportskog” i „progresivnog”.

Novi sistemi pomoći: inteligentno automatizovani.

Delimično autonomna vožnja, autonomno kočenje i aktivna podrška vozaču na auto-putu, magistralnom putu pa čak i u gradu. Prilagođavanje svetla situaciji u bilo koje doba dana i noći. To je Mercedes-Benz Intelligent Drive. 

Prednja svetla MULTIBEAM LED.

Izuzetno brzo i precizno prilagođavanje svetla za vožnju trenutnoj situaciji u saobraćaju omogućava MULTIBEAM LED dostupan u dodatnoj opremi. 84 LED diode kojima se može individualno upravljati omogućavaju uključivanje svetla upravo tamo gde je potrebno. Ukupno četiri upravljačka uređaja 100 puta u sekundi izračunavaju idealnu svetlosnu sliku koristeći informacije dobijene od kamere smeštene iza vetrobranskog stakla. Markantna LED zadnja svetla gotovo su mala umetnička dela. 

Komforno upravljanje ENERGIZING

Komforno upravljanje ENERGIZING, dostupno u dodatnoj opremi, umrežava različite komforne sisteme u precizno definisane programe. To Vas može aktivirati u monotonim situacijama u vožnji ili ciljano povećati udobnost u vožnji. Integrisani su klimatizacija, mirisi/ionizacija, muzika i video zapisi kao i masaža, grejanje i provetravanje sedišta. Bitan deo čini serijska ambijentalna rasveta. Na spektakularan način naglašava unutrašnjost vozila, na primer osvetljenim ventilacionim otvorima.

Performanse sa stilom.

Svaki Mercedes-AMG predstavlja specifično remek-delo sa jedinstvenim karakterom. Ono što ujedinjuje naša vozila visokih performansi i sportske automobile njihov je nesputani sportski duh. Njihova strast prema najboljim performansama nastaje tamo gde se inženjersko umeće susreće sa sasvim posebnim stavom: duhom AMG-a. Verujemo da uvek moramo pomerati granice kako bismo postigli nove ciljeve. Ništa ne prihvatamo kao činjenicu. Jer granice stvaraju ljudi, pa ih upravo oni i mogu srušiti. Takvim karakterom stvaramo vrhunske performanse.